Kom naar de Bibliotheek aan de Vliet op 4 en 5 mei

Dit jaar vraagt het Nationaal Comité tijdens 4 en 5 mei aandacht voor het jaarthema ‘Leven met oorlog’. Daarom organiseert de Bibliotheek aan de Vliet op donderdag 4 mei in Voorburg een speciale stiltewandeling. Op vrijdag 5 mei is schrijver en oud-journalist André Buurman te gast in Rijswijk om te vertellen over zijn nieuwste faction-thriller ‘Het Neurenberger Mysterie’. Dit boek gaat over het grote raadsel rond de verdwijning van duizenden nazioorlogsmisdadigers in en na de Tweede Wereldoorlog.

Ontmoeten en herdenken met stiltewandeling ‘Leven met oorlog’
Op donderdag 4 mei kun je bij de Bibliotheek Voorburg terecht voor een moment van ontmoeting, herdenking en verbinding, gevolgd door een stiltewandeling. Deelnemers krijgen de gelegenheid om in een veilige omgeving hun ervaringen met het thema ‘Leven met oorlog’ te delen en naar elkaar te luisteren. Daarna zal geleidelijk een overgang worden gemaakt naar mindful samenzijn in stilte, gevolgd door een stiltewandeling door de Voorburgse parken. Deze laagdrempelige manier om kennis te maken met mindfulness en stiltewandelen is geschikt voor iedereen die op zoek is naar verbinding met anderen en meer kalmte in het hoofd, zonder stilzitten. De ochtend begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Het wordt begeleid door Pauline Memelink van Moving the Mind.

Heb je interesse om aan de sluiten bij deze activiteit? Koop dan je kaartje dan via de website van Bibliotheek aan de Vliet via de balie in één van de vestigingen. Kaartjes zijn € 7,50 voor leden en € 10,00 niet-leden.

Lezing door André Buurman – Het Neurenberger Mysterie
Schrijver, oud-journalist en Rijswijker André Buurman is op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, van 14.00 tot 15.00 uur te gast in de Rijswijkse Bibliotheek. De Rijswijker vertelt dan over zijn nieuwste faction-thriller ‘Het Neurenberger Mysterie’, die eind vorig jaar bij uitgeverij Davey Jones Publishing verscheen. De rode draad in deze deels autobiografische roman betreft het anno 2023 nog altijd grote raadsel rond de verdwijning van duizenden nazioorlogsmisdadigers in de laatste maanden van en de jaren na WOII. Net als in zijn eerdere roman ‘Terug naar Arras’ is de verhaallijn in ‘Het Neurenberger Mysterie’ een mix van fictie en ware gebeurtenissen, ook wel ‘faction’ genoemd. Het belooft een hele interessante bijeenkomst te worden!

Lijkt het je leuk om bij deze lezing te zijn? Koop dan je kaartje dan via de website van Bibliotheek aan de Vliet of via de balie in één van de vestigingen. Kaartjes zijn € 7,50 voor leden en € 10,00 niet-leden.