Komend weekend wegafsluitingen A4 bij Leidschendam. Hou rekening met extra reistijd

Komend weekend wordt gewerkt aan de A4 ter hoogte van Leidschendam voor het aanleggen van een nieuwe duiker. Hierdoor is de A4 tussen de autoweg N11 en het Prins Clausplein in de richting van Den Haag afgesloten. In de richting Amsterdam blijven 2 rijbanen beschikbaar. Weggebruikers moeten wel rekening houden met een extra reistijd van maximaal 1 uur.

Omleidingen snelweg A4
– Het verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de snelwegen A12 en de A2.
– Het verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de snelweg A44.
– Het lokale verkeer wordt omgeleid via de N11 en de A44.

Waarom zijn er werkzaamheden
In opdracht van Rijkswaterstaat legt Comol5 tijdens de weekendafsluitingen een nieuwe duiker aan onder de A4 bij Leidschendammerhout (hectometerpaal 42.28). De duiker is nodig voor een goede waterhuishouding in het gebied van de Starrevaartpolder en de Damhouderpolder. Er worden ook werkzaamheden uitgevoerd voor het verleggen van de A4.

Nieuwe weg open na weekend
Op maandag 21 september rijdt het verkeer op de A4 richting Den Haag op de definitieve locatie, onder de fly-overs van het knooppunt Hofvliet in aanbouw. Na het weekend in oktober, op maandag 12 oktober, is ook de rijbaan richting Amsterdam verlegd. Hiervoor zullen er ook wegafsluitingen zijn van vrijdag 9 oktober 21.00 uur tot maandag 12 oktober 2020 05.00 uur.