Koningin Maxima ondersteunt ‘Meer Muziek in de Klas’ in Leidschendam-Voorburg

Koningin Maxima heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Keukenhof in Lisse. Als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas heeft de koningin verschillende afspraken bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Zuid-Holland en Zeeland. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter.

Meer muziek vlaggen
Er werden Méér muziek in de klas vlaggen uitgedeeld. Wethouder Cultuur Astrid van Eekelen was namens de gemeente Leidschendam-Voorburg aanwezig om de vlag in ontvangst te nemen.

Muziekonderwijs op scholen
De gemeente Leidschendam-Voorburg onderzoekt de mogelijkheden om een muziekakkoord in de gemeente te sluiten. Hiervoor zijn verschillende cultuurpartners aangesloten zoals Trias en het Huygens Festival. In een MuziekAkkoord staat welke organisaties zich inzetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en hoe ze dat doen.

‘50dagenmuziek’
De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. Daarnaast laat de campagne zien hoe goed het al gaat. In bijzijn van Koningin Máxima en Jantien Westerveld, directeur van Méér Muziek in de Klas, werd woensdag onderstreept hoe zeer het muziekonderwijs al verankerd is in verschillende gemeenten in Zuid-Holland.

Méér Muziek in de Klas
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is. Ze vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.