Koningsspelen dansend afgetrapt bij OBS De Parachute in Voorburg

Vrijdagochtend werden bij OBS De Parachute in Voorburg de Koningsspelen afgetrapt. In totaal deden twaalf scholen in de gemeente Leidschendam-Voorburg mee.

Tiende editie
De Koningsspelen van dit jaar waren extra speciaal: niet alleen was er weer meer mogelijk door de opgeheven maatregelen, ook is het dit jaar de tiende editie. In heel Nederland deden 1,2 miljoen kinderen van zesduizend scholen mee.

Het thema dit jaar was ‘Voel je Fit!’. Om half negen werd de dag begonnen met de ‘FitTop10’ dans van Kinderen voor Kinderen. Ook wethouder Van Eekelen danste met de leerlingen mee. Daarna volgden het Koningsontbijt in de klassen. Kinderen kunnen zo op een feestelijke manier ervaren hoe belangrijk de eerste maaltijd van de dag is, iets wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

“Beweging is goed voor je”
Na het ontbijt waren er verschillende sport- en spelactiviteiten. Zo liepen kinderen een sponsorloop, waren er diverse spelletjes en konden ze knutselen. De activiteiten op de basisschool werden mede uitgevoerd door SenW Buurtcoach Tessa, met ondersteuning van eerstejaars studenten van het ROC Mondriaan.

“We vinden het belangrijk dat de kinderen veel bewegen”, legt adjunct-directrice Ellen Krenning uit.  “Daarom doen we mee met de Koningsspelen, zo leren ze op een leuke manier dat beweging goed voor je is. We hebben, heel toepasselijk, een sponsorloop aan het event gekoppeld, om extra financiële middelen op te halen. Daarmee kunnen we ons achter schoolplein verbeteren met nieuwe speeltoestellen.”

De Koningsspelen waren weer een succes, zeker met het mooie lenteweer. “Ik hoop dat alle kinderen een gezellige dag hebben samen met veel sportplezier op de Koningsspelen! Samen sporten en bewegen is hartstikke leuk en zeker ook gezond”, blikt wethouder Van Eekelen terug na een mooie dag bij De Parachute.