Kunstwerk Ted Meines onthuld in Leidschendam

Burgemeester Tigelaar heeft op vrijdagochtend 4 januari, samen met de familie Meines, een kunstwerk van Nederlands verzetsman Ted Meines onthuld.

Grondlegger van veteranenbeleid
Meines was verzetsman, maar ook medeoprichter van het Veteranenplatform en grondlegger van het Veteranenbeleid in Nederland én inwoner van Leidschendam-Voorburg.

Blijvende herdenkingsplek voor Ted
De gemeente wil Ted Meines eren door hem een blijvende plek in de gemeente te geven. Het beeld (hoofd met militair hoofddeksel) is vanaf vandaag te zien in het plantsoen bij het kruispunt J.S. Bachlaan en de Verzetsheldenstraat in Leidschendam. Op 24 december 2016 overleed hij op 95-jarige leeftijd.

Kunstwerk gemaakt door Guido Sprenkels
Het kunstwerk is in nauwe samenwerking met de familie en de gemeente tot stand gekomen en is gemaakt door de Voorburgse kunstenaar Guido Sprenkels. Voorafgaand aan de onthulling vond een besloten bijeenkomst plaats op het Raadhuis waar door familie en genodigden herinneringen aan Ted Meines werden opgehaald. Zijn dochter Sonja Meines haalde een uitspraak aan van haar ‘pap’: ‘Zorg goed voor elkaar, hou elkaar vast. Ik hou van jullie’.

Ted Meines 1 Ted Meines 3
<
>