Landalpand maakt plaats voor appartemententorens

Op de plek waar nu nog het oude pand van Landal aan de Dr. van der Stamstraat in Leidschendam staat, komen vier appartemententorens in prijs uiteenlopend van 350.000 tot 1,75 miljoen euro. De appartementen direct aan de Vliet mogen ingevuld worden door de kopers. Zij mogen kiezen tussen groot of klein, luxe of basic en kunnen deze voorkeuren nu al doorgeven via de website van de makelaar.

Perfecte locatie voor kopers
De makelaars De Woonexpert en Schieland Borsboom hebben aangekondigd dat dit bouwproject gaat starten. “Er komt veel groen en op deze locatie zijn alle voorzieningen van het Damcentrum om de hoek. Daarnaast zijn er goede OV-verbindingen zoals de Randstadrail, HTM tramhalte en buslijnen tussen Den Haag, Zoetermeer, Voorschoten en Leiden”, aldus de makelaars.

Nog geen sloopdatum bekend
LVTV sprak dinsdagochtend met de makelaar van dit project. “De ontwikkelaar kan op dit moment nog niet aangeven wanneer het Landal pand gesloopt gaat worden. Ook is nog niet bekend wanneer de start van de bouw gaat plaatsvinden.”

Sociale sectorwoningen
De gemeente bepaalde eerder dat 30% van de woningen die gebouwd gaan worden in de vrije sector moeten zitten. Dat betekent dat deze ingezet moeten worden voor huur. De prijzen voor deze woningen worden later door de makelaar bepaald.

Huidige bewoners op zoek naar nieuwe plek

De plannen om appartementen te gaan bouwen houdt in dat de huidige bewoners een nieuwe locatie moeten gaan zoeken. Stichting Sint voor Ieder1 heeft al verschillende oproepen gedaan voor een nieuwe, liefst grotere locatie in de regio. De huidige huurders zitten nu in het pand via Ad-Hoc die zorgdragen voor tijdelijke verhuur tijdens leegstand.