Leer digitale vaardigheden tijdens cursussen bij Bibliotheek aan de Vliet

De Bibliotheek aan de Vliet biedt verschillende workshops en cursussen voor mensen die (nog) niet digitaal vaardig zijn. Tijdens speciale inschrijfdagen in september kunnen mensen die hier moeite mee hebben advies krijgen over deze cursussen.

Digitaal vaardig
Anno 2023 is techniek en internet niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Veel wordt geregeld via het internet en vereist een computer, tablet en/of smartphone.

Bibliotheek aan de Vliet heeft verschillende cursussen om mensen te helpen met de ontwikkeling van digitale vaardigheden. Daarnaast kan er ook worden geholpen met het aanvragen en gebruiken van een DigiD, waarmee je veel overheids- en zorgzaken online kan regelen.

Inschrijfdagen
Tijdens speciale inschrijfdagen in de bibliotheek geven medewerkers advies over welke cursus het beste bij jou past en kun je je ook gelijk inschrijven. Ook kan je deze dagen vragen stellen over jouw computer, smartphone of DidiD. En je kunt het ‘Weerbaar op het Web’ kaartspel spelen om te testen hoe goed jouw kennis op het gebied van online veiligheid is.

Je hoeft je niet aan te melden voor de inschrijfdagen, je kunt gewoon binnenlopen. Op dinsdag 5 september ben je welkom in Voorburg, op woensdag 6 september in Rijswijk en op donderdag 7 september in Leidschendam. Je kunt langskomen tussen 12.00 en 16.00 uur. Natuurlijk staat er ook koffie, thee en iets lekkers klaar. Kun je op deze dagen niet? Dan kun je uiteraard op een ander moment langskomen.