Leerlingen leren gezond koken met nieuw initiatief ‘Kok in de klas’

Bij IKC MMIXX werd er deze week een smaakvolle draai gegeven aan de lesdag met het initiatief ‘Kok in de klas’. De gelukkige klas van groep 6 mocht samen met de enthousiaste kok Vicky van Stapfoods de keuken onveilig maken en het smakelijke recept ‘Ole Tabouleh’ onder de knie krijgen.

Inspiratie en betrekking tot koken
Het evenement ‘Kok in de klas’ is onderdeel van Smaaklessen, een project dat tot doel heeft om leerlingen van groep 6, 7 en 8 te inspireren en te betrekken bij het koken. Door middel van voedseleducatie kunnen kinderen op een speelse manier kennismaken met smaakontwikkeling, gezond eten en duurzaam koken.

Ole Tabouleh
Onder de begeleiding van kok Vicky van Stapfoods gingen de leerlingen aan de slag met het bereiden van het ‘Ole Tabouleh’-recept. Tijdens de sessie werden niet alleen snijtechnieken aangeleerd, maar kregen de kinderen ook de kans om verschillende smaken te ontdekken door te proeven. Vicky van Stapfoods deelde haar enthousiasme: “Op deze manier hopen we dat ze vaker in de keuken gaan helpen en meekoken en dat ze meer verschillende dingen uitproberen. En vooral ook dat ze hier plezier aan beleven, koken is leuk!”

Erg verrast
In groepjes werkten de leerlingen samen aan het bereiden van het gerecht. Het eindresultaat verraste veel kinderen, aangezien ‘Ole Tabouleh’ voor velen een nieuwe ervaring was. Het experiment met nieuwe gerechten bood niet alleen plezier, maar zorgde ook voor bewustwording over gezond eten.