Leidschendam-Voorburg heeft gecertificeerde trainers ouderengym

In de kerstvakantie volgden trainers van sport- en beweegaanbieders uit Leidschendam-Voorburg de training Beweegpret 55+ aan zet. Tijdens twee trainingsdagen leerden de deelnemers de fijne kneepjes op het gebied van beweegactiviteiten voor minder actieve en niet-actieve ouderen. Met het behaalde diploma zijn deze sportvrijwilligers nu gecertificeerd als trainer Ouderengym.

Creatief lesgeven vanuit creatieve invalshoek
De ouderengymtraining valt onder de landelijke interventie Beweegpret 55+ aan zet en werd gegeven door Joyce van der Sloot en Marko Leeman, combinatiefunctionarissen sport bij Sport en Welzijn (SenW). Tijdens de twee intensieve trainingsdagen bij wijkvereniging Essesteijn in Voorburg leerden de deelnemers onder meer creatief les te geven vanuit een op de leeftijd van de doelgroep afgestemde invalshoek. Na afloop van de laatste cursusdag gingen de deelnemers naar huis met een officieel diploma en een uitgebreid assortiment aan mogelijke beweegactiviteiten voor ouderen.

Ouderengym op verschillende locaties
In Leidschendam-Voorburg kunnen ouderen vanaf volgende maand op verschillende locaties meedoen met Ouderengym. Dit beweeguurtje heeft niet alleen méér bewegen als doel, maar dient ook als fijn ontmoetingsmoment voor oudere inwoners uit de gemeente. De beweeglessen bestaan uit diverse sport- en speloefeningen, speciaal afgestemd op ouderen. De lessen dragen bij aan fit en vitaal blijven en zorgen voor meer energie. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om gezamenlijk actief bezig te zijn. Meer informatie over Ouderengym bij Joyce van der Sloot, e-mail joyce.vandersloot@senw-lv.nl, telefoon: 06-348 800 26.