Leidschendam-Voorburg herdenkt oorlogsslachtoffers met herdenkingsfilm op 4 mei

Op 4 mei worden ook in Leidschendam-Voorburg de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht die streden voor vrede en vrijheid. Om 20:00 wordt een stilte gehouden van twee minuten.

Geen openbare herdenking
Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen openbare herdenking in het Sijtwendepark. Daarom komt de gemeente dit jaar met een herdenkingsfilm op 4 mei om 20:30 na de landelijke herdenking. Op deze manier kun je vanuit huis herdenken. In de film neemt presentator Eric Bouwman de kijker mee langs de traditionele elementen van de dodenherdenking in Leidschendam-Voorburg. Zo houdt burgemeester Tigelaar een toespraak bij het monument voor Vrede en Vrijheid in het Sijtwendepark, leest een scholier een gedicht voor en worden hier kransen gelegd.

Uitzending 4 mei
De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners samen kunnen herdenken en roept daarom iedereen op om hierbij online aanwezig te zijn. Op 4 mei om 20.30 uur vindt de online dodenherdenking plaats via YouTube en de gemeentelijke social mediakanalen. De link naar de online uitzending van de gemeente Leidschendam-Voorburg is ook te vinden via de website www.lv.nl/herdenking.

Hang de vlag halfstok op 4 mei
Ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers kan de Nederlandse vlag de hele dag halfstok worden gehangen van zonsopgang tot zonsondergang. Nabestaanden en overige belangstellenden kunnen overdag zelf een bloem leggen bij een van de drie oorlogsmonumenten in de gemeente: De Naald aan de Prins Bernhardlaan, Park Leeuwenbergh en het Monument voor Vrede en Vrijheid in het Sijtwendepark.