Leidschendam-Voorburg kleurt oranje in de strijd tegen geweld tegen vrouwen

Leidschendam-Voorburg kleurt oranje in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. De gemeente sluit zich hiermee aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’ en hees op woensdag 25 november samen met de Soroptimisten de vlag.

Gebruik van geweld is onacceptabel
Wethouder Juliette Bouw: ”We leven in een tijd met beperkingen. Door de Coronamaatregelen zijn we veel thuis. Daardoor kunnen nu, nog meer dan anders, de spanningen hoog oplopen in huis. Maar het gebruik van geweld, alle vormen van geweld, is onacceptabel. Ik wil iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld of die een vermoeden heeft dat er geweld plaatsvindt dan ook oproepen om hulp te zoeken of een melding te doen. Er is hulp, je staat er niet alleen voor!”.

Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd
Het thema van de Orange the World campagne in Nederland dit jaar is “Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd”. Momenteel meldt slechts 10% van de vrouwen die met geweld te maken krijgt dit bij een instantie en zijn vaak al veel geweldsincidenten gebeurd voordat het gemeld wordt. Gemeente Leidschendam-Voorburg wil helpen het taboe op melden weg te nemen door geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken.

Wil je een geval melden?
Heb je hulp nodig of ben je bezorgd over iemand in jouw omgeving? Neem dan contact op met Veilig Thuis Haaglanden. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Telefoon: 070-3469717. Is er direct gevaar? Bel dan met 112. Kijk voor meer informatie op www.geweldtegenvrouwenmelden.nl

Geweld tegen vrouwen 1 Geweld tegen vrouwen 3 Geweld tegen vrouwen 2
<
>