Leidschendam-Voorburg krijgt 200 nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s

Bezitters van elektrische auto’s in Leidschendam-Voorburg zijn binnen drie jaar gegarandeerd van een oplaadplek voor de elektrische auto op maximaal 200 meter van hun woning.

200 nieuwe palen
De gemeente Leidschendam-Voorburg liet in november 2020 al weten dat ze mee wilden doen met een aanbesteding om meer laadpalen in de gemeente te plaatsen door de grote groei van elektrische rijders. De gemeente telt nu zo’n 120 laadpalen. Wethouder Astrid van Eekelen: “We willen het zo aantrekkelijk mogelijk maken voor inwoners om elektrisch te rijden. Dit is schoner en zuiniger en draagt daarmee bij aan onze doelstelling om een groene en duurzame woongemeente te zijn.”

Laag tarief voor laden
Het tarief voor het laden is in de aanbesteding vastgesteld op 31 cent per kWh. In de aanbesteding was hier op ingezet om dit lage tarief te behouden zodat bewoners niet onnodig veel gaan betalen voor stroom op een openbare laadplek. De laadpalen leveren 100 procent Nederlandse groene stroom, die voor een groot deel is opgewekt door lokale windmolens en zonnepanelen.

Claim je paal
Als je in jouw nabije omgeving nog geen openbare laadpaal hebt staan, dan kan je deze aanvragen via deze website. Het betekent niet dat je dan gegarandeerd een laadpaal in je straat krijgt, maar er wordt gekeken waar de nood het hoogst is. Gebruikers van de laadpalen kunnen de laadsessies zowel starten, stoppen en betalen via een speciale laadpas als via de app.