Leidschendam-Voorburg omarmt schone energie met zonnepaneleninitiatief

In Leidschendam-Voorburg wordt steeds meer schone energie opgewekt met zonnepanelen. Hoe meer zonnepanelen, hoe schoner het totale energieverbruik. De coöperatie Zon op Leidschendam-Voorburg U.A. (Zon op LV) is het initiatief van een groep enthousiaste inwoners van onze gemeente. Door middel van verschillende initiatieven zorgt Zon op LV ervoor dat zowel huiseigenaren als huurders kunnen profiteren van de voordelen van zonne-energie, zelfs als ze geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen.

Deelnemen aan de coöperatie en projecten
Zon op LV organiseert projecten waarbij zonnepanelen worden geïnstalleerd op grote daken in de gemeente, zoals die van scholen of bedrijven. Bijna alle inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen deelnemen aan deze projecten. De opgewekte zonne-energie wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsbedrijf, dat Zon op LV daarvoor compenseert. Dit bedrag wordt vervolgens verdeeld onder de deelnemers aan het project. Om deel te nemen, kunnen geïnteresseerden lid worden van de coöperatie Zon op LV en één of meer certificaten voor een project aanschaffen.

‘Zon op De Star’
Na twee succesvolle projecten in Leidschendam-Voorburg, genaamd ‘Zon op Cascade’ in Voorburg (zonnepanelen op de sporthal van de basisschool) en ‘Zon op Akkerlust’ in Leidschendam (zonnepanelen op de boerderij), staat binnenkort het derde project op het punt van start te gaan in Leidschendam-Zuid: ‘Zon op De Star’. Dit project zal zonnepanelen installeren op het dak van transportbedrijf Van Rijswijk.

Voordelen van deelname
Er zijn tal van voordelen verbonden aan deelname aan zonnestroomprojecten. Door het gebruik van meer schone energie helpt men de opwarming van de aarde tegen te gaan en draagt men bij aan een beter klimaat. Daarnaast is het ook gunstig voor de portemonnee. Inwoners van de wijk Leidschendam-Zuid en huurders van sociale huurwoningen genieten van extra voordelen, aangezien lidmaatschap van de coöperatie voor hen gratis is.