Leidschendam-Voorburg schreeuwt om pleegouders

Je zou het niet verwachten, maar in onze regio wachten veel kindjes op een thuis. De wachtlijst voor kinderen die niet thuis kunnen wonen groeit met de dag. Denk aan kinderen die om welke reden dan ook niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Daarom zijn pleegouders in de regio Haaglanden harder nodig dan ooit.

Wat doet een pleegouder?
Als pleegouder zorg je tijdelijk voor een kind van een ander. Voor korte tijd of voor langere tijd. Voor een weekend per maand of de hele week. De meeste pleegkinderen hebben nog contact met hun ouders. Een aantal niet. Soms gaan ze na een periode in een pleeggezin weer thuis wonen, maar niet altijd. Als pleegouder bepaal je zelf welke vorm van pleegzorg goed bij je past. Als pleegouder maak je het verschil en wordt je een essentieel onderdeel van het leven van een opgroeiend kind. Door het bieden van een veilige plek voelt een kind zich weer veilig en gewaardeerd.

Landelijke Week van de Pleegzorg
Om aandacht te vragen voor het tekort aan pleegouders doet Jeugdformaat mee aan de Week van de Pleegzorg die gehouden wordt van 31 oktober t/m 7 november. Ze willen met deze actie, die dit jaar voor de vierde keer gehouden wordt, aandacht vragen en het belang van pleegouders onder de aandacht brengen.

Streven is 3.500 pleegouders
Met de landelijke Week van de Pleegzorg wenst Pleegzorg Nederland een totaal van 3.500 nieuwe ouders te verwelkomen. Neem bij interesse dus contact op met Jeugdformaat via wordpleegouder.nl.

Doneer je sporthek
Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. In heel het land helpen sportverenigingen mee bij de werving van nieuwe pleegouders, waaronder de betaald-voetbalclubs van Willem II, AZ en Telstar.