Maak kennis met vrijwilligerswerk op 20e editie van NLdoet

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart staat de 20e editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds, op de agenda. Gedurende deze dagen vinden door het hele land duizenden activiteiten plaats waar iedereen de kans krijgt om zich een dag(deel) in te zetten voor anderen. Ook in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk is er de mogelijkheid om deel te nemen.

Kennis maken met vrijwilligerswerk
Tijdens NLdoet kun je zelf ervaren hoe het voelt om vrijwilligerswerk te doen. Niet alleen draag je bij aan het welzijn van anderen, maar als vrijwilliger krijg je een waardevolle ervaring terug. NLdoet biedt op een laagdrempelige en vrijblijvende manier de gelegenheid om kennis te maken met vrijwilligerswerk.

Diverse activiteiten
In de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn er tijdens NLdoet diverse activiteiten waaruit je kunt kiezen. Of het nu gaat om het aanleggen van een moestuin voor kinderen met een beperking, schilderwerk in een wijkgebouw, terreinopruiming bij een manege, zwerfafval oprapen rond een clubhuis, of het creëren van opslagruimte bij een vereniging, er is altijd wel iets wat je aanspreekt. Op de website van NLdoet vind je een overzicht van alle beschikbare klussen. Door slechts één dag(deel) van je tijd te geven, kun jij het verschil maken en echt iets betekenen voor anderen.

LVvoorElkaar
NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds, met ondersteuning van LVvoorElkaar, de vrijwilligerscentrale in Leidschendam-Voorburg. Lisanne de Bruin, consulent vrijwillige inzet bij LVvoorElkaar, deelt: “Elk jaar ontvangen we enthousiaste reacties van deelnemers aan NLdoet. Mensen ervaren het als prettig om in slechts een paar uur tijd iets waardevols te kunnen bijdragen aan een ander. De gezelligheid en saamhorigheid die ontstaat wanneer je als groep een klus klaart, wordt door deelnemers als bijzonder positief ervaren. De organisaties zijn zeer dankbaar voor alle hulp. Op deze manier dragen we samen bij aan het nog mooier maken van Leidschendam-Voorburg.”