Morgen gaan de terrassen weer open

Maandag om 12 uur mogen de terrassen weer open. Ondernemers kijken met 24 graden op de thermometer uit naar een paar dagen met volle terrassen. Wij spraken afgelopen week al met wat inwoners. Zij gaven stuk voor stuk aan uit te kijken naar het moment dat ze weer lekker ‘ouderwets’ op het terras konden zitten met een lekker drankje in de hand. Er zijn naast bestaande terrassen ook de nodige nieuwe locaties ontstaan.

Terrassen ontstaan in Leidschendam-Voorburg
In de afgelopen periode is er door ondernemers hard gewerkt aan het bouwen van terrassen en het klaar maken van de nieuwe manier van horeca met 1,5 meter afstand. Bart Eleveld van VVD LV stuurde een bericht naar onze redactie. Hij is samen met zijn partij erg blij hoe wethouder van Eekelen en de ambtenaren hard gewerkt hebben om dit mogelijk te maken voor de ondernemers.

Complimenten van ondernemers
Bart Eleveld: “We zien de creativiteit bij de ondernemers die we ook gehoopt hadden te zien. En hoe mooi is het dan om van diezelfde ondernemers complimenten te horen aan het adres van de gemeente voor de snelheid en openheid waarmee de ideeën zijn opgepakt. Dit is echt een voorbeeld van hoe we samen Leidschendam-Voorburg maken.”

Langzaam terug naar het oude
Met het openstellen van de horeca, met de nodige beperkingen, zijn we weer een stapje verder in de strijd tegen corona. Maar, Mark Rutte blijft zeggen dat we de regels moeten volgen en daar samen goed mee om te gaan met 1,5 meter afstand. Bart voegt hier tot slot aan toe: “Samen maken we Leidschendam-Voorburg, maar ook samen verslaan we corona.”