Mall neemt extra maatregelen om drukte beheersbaar te maken

The Mall of The Netherlands gaat extra maatregelen nemen om de drukte beheersbaar te maken in het winkelcentrum. Afgelopen weekend was het op sommige plekken drukker dan verwacht. The Mall heeft nu in samenspraak met de gemeente afspraken gemaakt om te drukke plekken te voorkomen.

Burgemeester vraagt om alleen te komen indien noodzakelijk 
Burgemeester Tigelaar: “We zitten nog steeds in een gedeeltelijke lock-down. Winkel daarom alleen op afspraak of met het click en collect systeem. Neem je verantwoordelijkheid. Doe nu alleen de noodzakelijke boodschappen en kom straks als er weer meer kan de Mall bezoeken om te kijken hoe mooi het geworden is. Zoek drukke plekken niet op.” Teun Koek, Directeur Westfield Mall of the Netherlands: ”We zijn erg blij dat we zo’n positieve reactie van het publiek hebben gehad op de lancering van Westfield Mall of the Netherlands, maar we vragen iedereen de richtlijnen van de overheid te respecteren, de veiligheid van iedereen in de Mall is onze belangrijkste focus.

Bezoekersaantallen niet te hoog
De meerderheid van de bezoekers houdt zich aan de regels en ook de bezoekersaantallen worden niet overschreden, zo stelt de burgemeester. “Daar waar nodig worden mensen aangesproken, zowel door medewerkers van de Mall als door de handhavers van de gemeente. Er is nauw contact met het management van de Mall, drukte wordt nauwgezet gemonitord en op overtredingen wordt direct actie ondernomen door handhavers en het personeel van de Mall.”

Mall neemt extra maatregelen
Bij Fresh wordt eenrichtingsverkeer ingezet en horecaondernemers mogen eten alleen nog maar in dichte verpakking aanbieden. Hiermee wordt voorkomen dat mensen ter plekke blijven staan om het eten op te eten. Ook komt er eenrichtingverkeer rondom de kiosken. De Mall gaat ook extra borden plaatsen en via de geluidsinstallatie extra aandacht vragen voor de regels. Daarnaast wordt het parkeren beter gespreid zodat mensen meer gebruik gaan maken van de verschillende ingangen.