Man met coronavirus in Leidschendam-Voorburg

Een dertiger uit Leidschendam-Voorburg is besmet met het nieuwe coronavirus. Dit is gisteravond vastgesteld na laboratoriumonderzoek. In totaal zijn er nu zes besmettingen met het virus in regio Haaglanden.

Deze persoon keerde onlangs terug van een vakantie in Noord-Italië. Het is zeer waarschijnlijk dat hij het virus daar heeft opgelopen. Hij zit met ziekteverschijnselen in thuisisolatie, maar is aan de beterende hand.

Contactonderzoek
GGD Haaglanden is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie deze persoon tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij gevraagd thuis te blijven en contact op te nemen met GGD Haaglanden.

Alertheid
GGD Haaglanden en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen. Mochten er nieuwe besmettingen gevonden worden, dan past de GGD hetzelfde protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.