Man uit Voorburg bekeurd na rijden met politielichten

Politieagenten keken maandagmiddag verbaasd op tijdens een rit over de Oersebaan in Veldhoven, Noord-Brabant. Het leek alsof ze een collega tegenkwamen, maar de agenten zagen meteen dat er iets niet klopte. Een 53-jarige man uit Voorburg had namelijk zelf politielichten op zijn auto geplaatst.

Frontflitsers
Het betrof frontflitsers: blauwe lampjes die in de bumper en naast de koplampen van de auto zaten. Deze lampen gingen om de beurt aan en uit, waardoor het leek alsof andere bestuurders de auto voorrang moesten verlenen. Voor eigen gebruik zijn dergelijke lampen echter niet toegestaan. Alleen hulpdiensten zoals de politie, ambulance, brandweer en de Marechaussee mogen blauwe zwaailichten gebruiken.

Boete en lichten in beslag genomen
Het activeren van blauwe lampen door hulpdiensten is ook aan regels gebonden en mag alleen voor dringende taken, zoals te lezen valt op de website van de Rijksoverheid. De auto met frontflitsers werd daarom door de agenten van de weg gehaald, waarbij de man uit Voorburg een boete kreeg opgelegd. Tevens zijn de blauwe lichten in beslag genomen.

Bron afbeelding: Verkeerspolitie Oost-Brabant