Man zonder geldig rijbewijs aangehouden na achtervolging met 240km/u

In de nacht van woensdag op donderdag hebben agenten een 20-jarige man na een wilde achtervolging aangehouden aan het Oosteinde in Leidschendam. De man reed tijdens de achtervolging met 240km per uur over de A4.

Wilde achtervolging
Surveillerende agenten zagen donderdagochtend rond 01:45 een auto die te hard reed. Toen de man een stopteken kreeg volgde hij in eerste instantie de politieauto om zijn auto bij de afslag Rijswijk Plaspoelpolder tot stilstand te brengen.

Hardrijder vlucht weg
Eenmaal bij de afslag bleek dat de man heel iets anders van plan was, want hij ging er plankgas vandoor. De man reed met hoge snelheid ter hoogte van Stompwijk langs wegwerkzaamheden. Daarna nam de auto de afslag Leiden en reed de N206 met hoge snelheid op.

Aanhouding van bestuurder en bijrijder
Direct na de aanhouding is de bestuurder en de bijrijder aangehouden. De 20-jarige Groninger bleek niet te beschikken over een geldig rijbewijs. De man heeft al zes keer een proces-verbaal gekregen voor dit feit. Agenten namen de auto in beslag.

Proces verbaal opgemaakt
Tijdens de fouillering troffen agenten een paar duizend euro contant geld in de onderbroek van de verdachte aan. Dat geld is in beslag genomen. De 20-jarige verdachte krijgt een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag/snelheid, rijden zonder geldig rijbewijs en witwassen. De bijrijder is kort na zijn aanhouding in vrijheid gesteld.