Mantelzorgers ontlast door nieuw logeeradres

Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg die als mantelzorger aan het werk zijn kunnen vanaf nu hun zorgtaken tijdelijk uit handen geven en tijd voor zichzelf nemen. Hiervoor heeft wethouder Jan-WIllem Rouwendal een overeenkomst getekend. Samen met Jeanette van Laarhoven, directeur thuis van Pieter van Foreest, tekenden ze vandaag de overeenkomst.

Logeeradres om mantelzorgers te ontlasten
Respijthuis Strandgoed Ter Heijde kan vanaf nu ingezet worden als adres mensen met een lichamelijke beperking en/of een lichte vorm van dementie een korte periode logeren zodat hun mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Om te ontspannen, of om te herstellen van een operatie of ziekte. Het is ook mogelijk om als mantelzorger mee te gaan en samen van een vakantie aan zee te genieten. Vrijwilligers en zorgprofessionals van Pieter van Foreest nemen de zorgtaken tijdelijk over.

Rouwendal wil mantelzorgers ondersteunen
Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “Het zorgen voor een naaste wordt met liefde gedaan, maar het is soms ook een zware taak. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om mantelzorgers waar mogelijk te ondersteunen. Dankzij de samenwerking met respijthuis Strandgoed kunnen wij mantelzorgers nu een mogelijkheid bieden om even op adem te komen en met een gerust gevoel op vakantie te gaan. In de hoop dat ze hierdoor de zorg die ze dagelijks bieden langer en met plezier kunnen volhouden.”