[VIDEO] Martijn Vroom is de nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg

Tijdens een bijzondere raadsvergadering is de 48-jarige Martijn Vroom maandagavond beëdigd als burgemeester van Leidschendam-Voorburg.

Benaderbare burgemeester
Commissaris van de Koning Jaap Smit sprak lovende woorden over Martijn in zijn speech. Hij feliciteerde de inwoners van onze gemeente met dit ‘bestuurlijke talent’ zoals hij het noemde. Hij prees Vroom ook om zijn benaderbaarheid. Na afloop van de beëdiging sprak LVTV ook even kort met de kersverse burgemeester. Onze eerste indruk was dezelfde als die van Jaap Smit. Er waren veel burgemeesters aanwezig tijdens de beëindiging. Uiteraard was waarnemend burgemeester Jules Bijl als voorzitter aanwezig, maar ook oud burgemeester van Leidschendam-Voorburg Klaas Tigelaar was aanwezig, evenals de burgemeesters van Rijswijk, Huri Sahin, Peter Oskam van Capelle aan den IJssel, Leendert de Lange van Wassenaar en Marja van Bijsterveld van Delft. Naast burgemeesters waren er ook verschillende wethouders uit andere gemeenten, waaronder Pijnacker-Nootdorp.

Ervaring als wethouder en burgemeester
Martijn Vroom brengt jarenlange ervaring met zich mee. Van 2008 tot 2015 vervulde hij wethoudersposten in Noordwijk en Waddinxveen en sinds 2015 was hij burgemeester van Krimpen aan den IJssel. In zijn installatierede gaf hij aan dat hij veel zin heeft om de veelkleurigheid en grote diversiteit aan mensen, organisaties en ondernemers in de gemeente te leren kennen en te bezoeken, om zo snel mogelijk de vele verhalen van Leidschendam, Stompwijk en Voorburg te horen.

Iedereen moet mee kunnen doen
De kersverse burgemeester maakte in zijn speech een belangrijk statement naar de inwoners. Hij wil dat alle moeilijke woorden geschrapt worden. Geen ‘jargon’ meer. Dat is goed nieuws voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. In veel gemeenten wordt al jaren geprobeerd om de moeilijke termen en bewoordingen om te buigen naar makkelijke taal zodat iedereen het kan snappen. Door begrijpelijke taal te spreken kun je echter dichter bij de mensen staan. “Ik vind dat je moet oppassen met moeilijke taal en taal die past bij een bepaalde beroepsgroep, dus ik vind dat je moet streven dat je taal gebruikt die zoveel mogelijk mensen snappen en ook mee kunnen maken want je verliest mensen heel snel als je moeilijke worden gaat gebruiken”, aldus Martijn Vroom in gesprek met LVTV.