[UPDATE 1 AUGUSTUS] 31-jarige vrouw overleden na steekpartij Abdijland Leidschendam. Nieuwe verdachte aangehouden

Een 31-jarige vrouw uit Leidschendam is vrijdag overleden nadat zij was neergestoken in een woning aan de Abdijlaan in Leidschendam.

Grote politiemacht op de been
Rond 13:00 kwam de melding binnen bij de politie van een steekpartij. Er werd een groot Plaats Delict afgezet en een zoektocht naar de dader werd gestart. Een grote politiemacht ging op zoek naar de verdachte die in het bezit zou zijn van een steekwapen. Deze verdachte werd rond 14:00 aangehouden.

Relationele sfeer
Zowel de traumahelikopter als de politiehelikopter waren ingezet. Onze verslaggever ter plaatse meldde al snel dat het balkon was afgeschermd en de ambulance leeg vertrokken was. Even voor 17:30 is bekend gemaakt dat de vrouw aan haar verwondingen is overleden. De verdachte, een 43-jarige man uit Leidschendam, is aangehouden. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht. Vermoedelijk is hij de ex-partner van de vrouw.

Nieuwe verdachte aangehouden
[Update 1 augustus] de politie meldt dat er een nieuwe verdachte is aangehouden; een 34-jarige Amsterdammer. De aangehouden 43-jarige Leidschendammer is in vrijheid gesteld.