Minder zorgkosten voor lagere inkomens

Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg met een laag inkomen hebben vaak last van hoge zorgkosten. Grote facturen kunnen moeilijk betaald worden. Dit zorgt voor veel stress en ongenoegen.

Gemeente betaalt mee
De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft voor inwoners een speciale Gemeentepolis waarbij de gemeente meebetaalt aan de aanvullende pakketten. De Gemeentepolis is speciaal voor mensen met een hoge zorgvraag en een laag inkomen. Om in aanmerking te komen voor deze polis verhoogt de gemeente nu het percentage van 125% naar 130% van de bijstandsnorm.

Bijstandsnorm
In Nederland is de bijstandsnorm voor alleenstaanden van 22 jaar of ouder vastgesteld op 70% van het minimumloon (€1104,60 per maand). Gehuwden of samenwonenden krijgen 100% van het minimumloon (€1578,00 per maand) op basis van de laatste cijfers van de Rijksoverheid.

Erop of eronder
Inwoners die altijd net buiten de regeling vielen kunnen er nu net in gaan vallen. Wethouder Nadine Stemerdink: ‘Ik ben erg blij dat we de Gemeentepolis nu aan meer mensen kunnen aanbieden. Niemand zit te wachten op onverwachte rekeningen van zorgverleners, voor inwoners met een laag inkomen zijn deze nog eens extra problematisch. Bij de Gemeentepolis kunnen zij kiezen voor een pakket dat het beste bij hun situatie past, waardoor we onverwachtse kosten zoveel mogelijk willen voorkomen.’

Regel het voor 31 december 2018
Overstappen naar deze zorgverzekering kan tot en met 31 december. Meer lezen over de pakketten  en de Gemeentepolis aanvragen kan via www.gezondverzekerd.nl.