Mislukte inbraak bij telefoonwinkel in winkelcentrum De Julianabaan

In de nacht van zondag 19 maart heeft er poging tot inbraak plaatsgevonden bij het bedrijf GSM Walhalla XXL in winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg. De politie doet verder onderzoek.

Hamer en vuurwerk
Op camerabeelden zou te zien zijn hoe tussen half twaalf en kwart voor twaalf een persoon bij de winkel komt en met een hamer begint in te slaan op de ruit van de deur. De ruit geeft weinig mee, waarna zwaar vuurwerk wordt afgestoken. Als de explosie ook niet het gewenste resultaat heeft, gaat de dader ervandoor.

Onderzoek
Meerdere eenheden van de politie kwamen op de melding af en troffen de zwaarbeschadigde deur aan. Zij hebben ter plaatse onderzoek verricht. Er zijn camerabeelden en verschillende sporen veiliggesteld. Ook hebben getuigen zich gemeld.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord, maar nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen dit alsnog doen. Contact opnemen met de recherche van Leidschendam-Voorburg kan via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Poging inbraak
Familieleden van de winkeleigenaar bevestigen dat de dader niet binnen heeft kunnen komen, maar dat het de inbreker waarschijnlijk wel te doen was om spullen te stelen. De afgelopen drie jaar zouden ze namelijk al vijf keer doelwit zijn geweest, waarbij twee keer daadwerkelijk spullen buit zijn gemaakt.