Na rustige periode toch weer autobrand in Leidschendam

In de vroege ochtend van zaterdag 20 juni is opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Dit keer was het een auto aan de Koningin Wilhelminalaan. De auto moet als verloren worden beschouwd.

Flinke vlammen
Bij de brand zijn onder andere een jerrycan gevonden en net zoals bij alle andere branden is de auto vanaf de voorkant gaan branden. Alles wijst op brandstichting.

Rustige periode
Er werden in de afgelopen maanden veel auto’s in brand gestoken, maar sinds enkele weken was het relatief rustig. Afgelopen vrijdag stond er toch weer een auto in brand op de Prinses Annalaan en vandaag dus ook in de Wilhelminalaan. Dit is de 16e autobrand in Leidschendam in een reeks branden.

Burgemeester reageerde vrijdag op autobrand
Burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg reageerde vrijdag direct op de brand op de Prinses Annalaan: “Het is ontzettend vervelend en onacceptabel dat er opnieuw een auto in vlammen is opgegaan. Die auto is iemands bezit en daar blijf je vanaf. Het is ook nog eens vervelend omdat de afgelopen weken de rust weer enigszins was teruggekeerd in de wijk. Naast de materiele schade zorgt dit voor angst en ongerustheid onder onze inwoners. De situatie blijft onverminderd onze aandacht houden. De politie geeft de hoogste prioriteit aan de branden en is elke nacht aanwezig in de wijken. Als u ooit iets verdachts ziet neemt u dan alstublieft contact op met politie via 112. U kunt uiteraard ook contact opnemen met de gemeente als u wilt praten over wat er is gebeurd.”