Negen woningen ontruimd bij grote brand aan Prinses Annalaan Leidschendam

Dinsdagochtend rond 02:00 uur zijn negen woningen ontruimd nadat er een flinke brand ontstaan is op de derde verdieping van een flat aan de Prinses Annalaan. Het is niet duidelijk waar de brandhaard is ontstaan, want de vlammen zijn de hele woning doorgegaan.

Gered door de brandweer
De bewoner van de noodlottige woning moest van het balkon gered worden door de brandweer met een hoogwerker. De man is na de reddingsactie naar het ziekenhuis vervoerd met rookinhalatie. De bewoners die hun woningen uit moesten staan deels op straat. Anderen zijn opgevangen door buren.

Metingen
Volgens onze verslaggever ter plaatse was de brandweer rond 02:45 bezig met het verrichten van metingen om te kijken of de bewoners van de ontruimde woningen weer naar huis kunnen. De woning die gelegen is boven het brandende pand heeft flinke schade opgelopen. De ramen zijn gesprongen door de hitte. Ook is er sprake van veel rook en vermoedelijk ook waterschade.

Kat overleden
Voor de kat van de bewoner kwam de hulp te laat. Deze is bij de brand om het leven gekomen. Twee andere katten werden kort na de brand nog vermist.