Nieuwbouwproject aan de Van Ruysdaellaan in Leidschendam nadert realisatie

De nieuwbouw aan de Van Ruysdaellaan in Leidschendam komt een significante stap dichterbij met de ondertekening van de overeenkomst op 12 februari tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Deze overeenkomst legt de basis voor de uitvoering van het bouwplan.

Het project
Het huidige kantoorgebouw op de locatie, gelegen aan de Van Ruysdaellaan 41 – 69, zal plaatsmaken voor een eigentijds en functioneel nieuw gebouw. Het project omvat de realisatie van 44 sociale en 103 vrije sector huurappartementen, een zorginstelling met 20 eenheden voor intramurale zorg, een commerciële ruimte van circa 340m2 verhuurbaar oppervlak, en een halfverdiepte kelder met onder andere een parkeergarage en fietsenstalling. Bovenop de halfverdiepte parkeergarage wordt een groene binnentuin aangelegd.

Een goed dak boven je hoofd
Wethouder Wonen, Bianca Bremer, benadrukt het belang van diversiteit in het bouwplan: “In onze gemeente willen we voor iedereen een goed dak boven het hoofd. Daarom vind ik het zo belangrijk dat ook juist in dit bouwplan ruimte is voor een verzorgingshuis met ruimte voor langdurige zorg. Daarnaast worden er 147 appartementen toegevoegd aan het woningaanbod in Leidschendam. Op deze manier ontstaat er een aantrekkelijke mix van kwalitatief goede woningen voor verschillende doelgroepen en zorg. In dit bouwplan komt dat allemaal mooi bij elkaar.”