Nieuwe app voor mensen met een beperking

De gemeente Leidschendam-Voorburg lanceert op 3 december een nieuwe app voor mensen met een lichamelijke beperking. In de app ‘Ongehinderd’ kun je zien waar je toegang hebt met een elektrische rolstoel, maar ook bij welk museum er rondleidingen zijn voor mensen met een visuele handicap. Ook is in de app opgenomen waar je met een gehandicaptenkaart kunt parkeren en bij welke gelegenheden er een invalidentoilet is.

Aandacht voor mensen met een beperking
Ongehinderd zet zich met een app en een website in voor een toegankelijker Nederland. Dit doen zij door informatie te verzamelen over de toegankelijkheid van voorzieningen en publieke locaties. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft tientallen openbare locaties laten opnemen in de app. Daarnaast kunnen gebruikers zelf locaties toevoegen en informatie over de toegankelijkheid delen.

Lancering app in de bieb
De app zal tijdens de internationale dag voor mensen met een beperking worden gelanceerd in Bibliotheek Voorburg aan de Koningin Julianalaan 257 om 15:30.

Zelf ervaren
Na een introductie over de app en een toespraak van de wethouder Jan Willem Rouwendal, gaan ze winkelcentrum Julianabaan in om zelf te ervaren hoe het is om met een beperking je weg te moeten vinden. Wie durft het aan om in een rolstoel of met een verblindende bril op een winkel in te gaan?