Nieuwe corona testlocatie op Aegonplein

Vrijdag worden de laatste coronatests afgenomen bij de testlocatie aan de Antoniushove in Leidschendam. Afgelopen maandag heeft GGD Haaglanden een nieuwe testlocatie op het Aegonplein 50 in het parkeerdek van Aegon op de grens van Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

Winterbestendig
Het wordt steeds kouder. De GGD heeft daarom gekozen voor een winterbestendige teststraat met een capaciteit van 1.200 tests per dag. Dit zijn er meer dan de huidige capaciteit die de Antoniushove had.

Vraag naar testen neemt toe
Om de toenemende vraag naar coronatests aan te kunnen, schaalt GGD Haaglanden flink op. De nieuwe locatie op het Aegonplein en de XL testlocatie in de Rijswijkse Broodfabriek met ruimte voor 3.000 tests per dag helpen hier bij.

Eind december 6.200 tests per dag
“We hebben op dit moment zeven teststraten in de regio Haaglanden waarvan drie in Den Haag. Op basis van de landelijke roadmap is de intentie uitgesproken om eind december 2020 een maximale capaciteit van 6.200 tests per dag in de regio Haaglanden te kunnen uitvoeren. De testlocatie is toegankelijk voor iedereen met coronavirus gerelateerde klachten en is een mooie ontwikkeling in de bestrijding van het coronavirus”, aldus Annette de Boer, directeur GGD Haaglanden.