Nieuwe cursusseizoen van ‘Hulp bij Digitaal’ van start gegaan

Met de toenemende digitalisering van alledaagse taken, kan het soms een uitdaging zijn om bij te blijven. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. De Bibliotheek aan de Vliet staat paraat met hun vernieuwde aanbod van ‘Hulp bij Digitaal’ cursussen. Elke week is er een Digicafé waar je zonder afspraak terechtkunt met al je vragen over het gebruik van jouw digitale apparaten. En is er een speciaal ‘IDO-spreekuur’ voor hulp bij digitale overheidszaken. Deze vinden plaats in de Bibliotheek aan de Vliet in Leidschendam en Voorburg.

Het Digicafé: Een Plek voor Digitale Ondersteuning
In het Digicafé kun je elke week binnenlopen met jouw vragen over het gebruik van tablets, smartphones, laptops of computers. Per persoon wordt er ongeveer 15 minuten ingepland, zodat iedereen de nodige aandacht kan krijgen. Bovendien helpen de medewerkers je graag met het kiezen van de juiste cursus of workshop, waarvoor je je direct kunt inschrijven bij de balie.

Een Breed Scala aan Cursussen
Of je nu je smartphone beter wilt begrijpen of meer uit je tablet wilt halen, er is zijn diverse cursussen en workshops om uit te kiezen. Van ‘Ontdek digitale zorgomgevingen’ tot ‘Android voor beginners’ en ‘Haal meer uit je iPhone of iPad’. Na deze cursussen weet je beter wat je allemaal met je smartphone kunt doen.

Hulp bij digitale overheidszaken
Ook moeten zaken steeds vaker online worden geregeld zoals belastingaangiftes en gemeentelijke procedures. Voor hulp bij deze digitale overheidszaken kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Daar staan de medewerkers klaar om je te helpen of je door te verwijzen naar de juiste instanties.

Openingstijden
In de Bibliotheek aan de Vliet in Leidschendam kan je elke donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur terecht. In Voorburg gelden diezelfde tijden, maar dan op elke dinsdag.