NLdoet goed voor bijna 300 vrijwilligers

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseerde het Oranjefonds weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland! In Leidschendam-Voorburg en Stompwijk hielpen 275 vrijwilligers 27 organisaties bij uiteenlopende klussen en activiteiten.

Verschillende projecten
Er waren vrijwilligers actief met bijvoorbeeld het vullen van plantenbakken en het opknappen van tuinen; muren werden voorzien van een vrolijk kleurtje en er werd genoten van lekkers bij een gezellige high tea. Uiteraard waren de organisaties ontzettend blij met de helpende handjes tijdens NLdoet, maar ook de vrijwilligers leverde het veel op, zoals nieuwe contacten, iets kunnen betekenen voor een ander en niet te vergeten: heel veel gezelligheid met elkaar!

Motivatie door teamspirit
De klussen werden opgepakt door individuele vrijwilligers, maar ook veel groepen hebben zich ingezet. Bedrijven, sportclubs, vriendengroepen, serviceclubs, scholen en politieke partijen zijn samen met de eigen vrijwilligers van de organisaties enthousiast aan de slag gegaan. Zoals één van de medewerkers van Key Merchandise (een bedrijf dat al jaren meedoet met NLdoet) het verwoordt: “In je eentje doe je het niet zo snel, maar met elkaar is het super gezellig! Je hebt echt een leuke dag.”

Ook college doet mee
Ook het college van burgemeester en wethouders hebben zich weer traditiegetrouw ingezet. Dit jaar bij WZH Het Anker waar bewoners genoten van de lunch en daarna gingen tafeltennissen. Burgemeester Klaas Tigelaar. ‘Vrijwilligerswerk kan een kleine moeite zijn, maar met veel betekenis voor een ander. Ze zijn het kloppend hart van de samenleving. Wij hebben grote waardering voor de vele vrijwilligers die zich op tal van plaatsen belangeloos inzetten. De dankbaarheid die je daar voor terugkrijgt is de mooiste beloning.’