Onbegrip over bouwhekken bij nieuwe speeltuin aan Bolder in Leidschendam

Lichtelijke irritaties bij omwonenden van de nieuwe speeltuin aan de Bolder, bij de uitgebreide Plaspoelhaven. Hoewel de speeltuin al enige tijd af is, blijven de bouwhekken staan.

Onbegrip
Onaangeroerd staan de bouwhekken niet. Met regelmaat worden ze opzij geschoven, zodat kinderen en volwassenen toch het speelveldje op kunnen. Een andere optie is dat kinderen, met het gevaar van het te water raken, langs de kade klimmen voor toegang.

Buurtbewoners begrijpen niet goed waarom de bouwhekken niet worden weggehaald en doen inmiddels geruchten de ronde. Zo zou er een kind in het water zijn beland, waarna de gemeente de speeltuin zou hebben gesloten. Een woordvoerster van de gemeente ontkracht dit verhaal: “Er is bij de gemeente geen melding gedaan over een kind dat in het water zou zijn gevallen.”

‘Tijdelijke hekken voor de veiligheid’
De gemeente laat verder weten dat de hekken er uit veiligheidsoverwegingen nog staan: “De tijdelijke hekken staan er voor de veiligheid. Binnenkort wordt er definitief een beukenhaag en vaste hekken geplaatst.” Op aanvullende vragen over wat er precies onveilig zou zijn zonder de hekken, gaf de gemeente geen antwoord. Het is onbekend wanneer de bouwhekken precies weggaan.