Ondernemers krijgen binnen 4 weken voorschot op Tozo-regeling

Door de coronacrisis kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg gebruik maken van de Tozo regeling. In eerste instantie is besloten dat ondernemers pas achteraf een vergoeding krijgen als ze hier recht op hebben. Dit leidde tot een debat in de gemeenteraadsvergadering.

Voorschotten Tozo 2 aan ondernemers snel uitbetalen
Frank Rozenberg van Gemeentebelangen LV nodigde dinsdagavond Louise Kortman van de VVD uit om gezamenlijk een voorstel in te dienen om ondernemers bij Tozo 2 uiterlijk vier weken na de aanvraag een voorschot uit te betalen. De uitnodiging van Rozenberg resulteerde in een gezamenlijk voorstel aan de raad vanuit GBLV en de VVD. Bij Tozo 1 was besloten om de betaling pas achteraf te doen.

Wethouder blij met ondersteuning
Het college ziet het voorstel van GBLV en VVD als een ondersteuning. Wethouder Nadine Stemerdink: “We zijn klaar om Tozo 2 uit te voeren. Ondernemers moeten snel duidelijkheid krijgen na hun aanvraag. We gaan er vanuit dat we alle aanvragen geautomatiseerd en digitaal kunnen afhandelen en dat we de ondernemers alle zekerheid snel kunnen bieden. Hiernaast blijven spoedaanvragen ook mogelijk die binnen enkele dagen worden opgepakt na de aanvraag.”

Gelijkgestemde raad
Het voorstel werd unaniem door alle partijen in de raad aangenomen.