Gemeentelijke onderscheiding voor voorzitter Participatieraad

Donderdagmiddag 11 oktober heeft burgemeester Klaas Tigelaar aan mevrouw Adri de Grijs de gemeentelijke onderscheiding UBU uitgereikt. Zij heeft de onderscheiding ontvangen voor haar grote inzet als voorzitter van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg, maar ook voor haar vele maatschappelijke functies in de gemeente.

Pionieren als voorzitter
Adri is acht jaar lang voorzitter geweest van de participatieraad die in 2010 een nieuw fenomeen was binnen het (sociaal) domein. Zij draagt het stokje nu over. De Participatieraad adviseert het College van B&W en de Gemeenteraad over het beleid met betrekking tot werk, inkomen en de wet maatschappelijk ondersteuning (WMO).

De verbindende factor
Mevrouw de Grijs is vanuit een groot netwerk sterk verbindend geweest en heeft een stevige bijdrage geleverd aan de zichtbaarheid, en daarmee aan de effectiviteit, van de Participatieraad.

Kwetsbaren moeten ook mee kunnen
Adri zette zich in voor de kwetsbaren in de gemeente, van jong tot oud. Dat deed zij niet door te roepen, maar door constructief het gesprek aan te gaan, en daarbij de onafhankelijke positie van de Participatieraad boven alle twijfel verheven te laten zijn.

UBU onderscheiding
UBU is de naam van het kleurrijke kunstwerk van de Haagse kunstenaar Jan Snoeck. Het kunstwerk staat in het groot aan de Via Donizetti in Voorburg en wordt een paar keer per jaar uitgereikt.