Onrustige nacht in Voorburg met diefstal en brandstichting

In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december waren er verschillende incidenten in Voorburg die de aandacht van hulpdiensten vroegen.

Autoinbraak bedrijfsbusje Westenbergstraat
Autodieven pleegden een inbraak omstreeks 02:00 in een bedrijfsbusje wat geparkeerd stond aan de Westenburgstraat in Voorburg. Na de inbraak gingen de verdachte(n) er vandoor in een klein, donker voertuig waarvan de kofferbak open stond. De schade aan het busje is flink, de politie onderzoekt de zaak. Zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht, ook de buit is nog onduidelijk.

Tuinhuis in brand gestoken aan Schultuslaan
De brandweer werd rond 01:20 gealarmeerd voor een brand aan de Scheltuslaan in Voorburg. Ter plaatse bleek er een tuinhuisje volledig in brand te staan. De brandweer begon direct met bluswerkzaamheden. Bij de brand kwamen flinke rookwolken vrij. Nieuwswebsite District 8 meldt dat de politie kort na het incident melding maakt op zoek te zijn naar twee personen in verband met meerdere brandjes in de omgeving van de Scheltuslaan. Het tuinhuisje en een naastgelegen heg zijn volledig afgebrand. De politie doet onderzoek.

Dixie omgegooid in Leidschendam
Vanuit Leidschendam kwam bij onze redactie ook nog een melding binnen van een omgegooide ‘Dixie’ aan de Cornelis Voorhoevelaan. Dat is een mobiel toilethuisje dat vaak wordt neergezet bij werkzaamheden.