Ook in 2019 buurtlunches en wijkdiners

Dit jaar zijn de buurtresto’s van start gegaan bij Forum Sport. Wegens het grote succes is nu besloten om dit concept in 2019 een vervolg te geven. Het doel van de buurtlunches en wijkdiners is om wijkbewoners samen te brengen en eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Daarnaast verbindt het mensen.

Breed gedragen organisatie
De buurtresto’s worden georganiseerd door HW Advies en Sport en Welzijn (SenW). Zij doen dit samen met de voetbalclubs voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg.

Eerste nieuwjaarslunch in januari
Op 4 januari 2019 opent voetbalvereniging Forum Sport haar deuren voor een gezellige lunch voor wijkbewoners uit Voorburg. De derde editie van het Buurtresto, die vrijdag 7 december plaatsvond, was met 60 lunchgasten druk bezocht. Kok Nico Bergers verwende de aanwezigen met groentesoep, krieltjes met beenvrije karbonade en roerbakgroenten en een ijsje toe.

Aantal deelnemers groeit
Samen eten aan tafels werkt buitengewoon effectief. Martijn de Zoete (SenW), buurtcoach in Voorburg-Noord, is blij met de toename van het aantal deelnemers. De Zoete: “Er komen al snel leuke ontmoetingen tot stand en er vinden goede gesprekken plaats en mensen maken afspraken met elkaar!’

Speciale gasten tijdens de lunches
Bij de laatste lunch van 7 december was de brandweer Leidschendam-Voorburg aanwezig voor uitleg over brandpreventie. De maaltijd werd afgesloten met een sportieve beweegsessie, waaraan tientallen ouderen enthousiast meededen.

Aanmelden en lokatie
Vrijdag 4 januari staat er weer een wijklunch op het programma in Buurtresto ‘t Loo, aanvang 12:00 uur. Voor € 6,- geniet u van een drie gangenlunch inclusief drankje. Aanmelden voor de lunch: stuur een mailtje naar: gast@forumsport.nl of bel 06-111 686 28. Adres: Buurtcomplex ’t Loo (voetbalvereniging Forum Sport), Prins Bernhardlaan 242, te Voorburg.