Ook in 2019 gratis sporten met strippenkaart

Ook in 2019 kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg met de Sportstrippenkaart kosteloos proeflessen volgen bij lokale sportverenigingen. Met de Sportstrippenkaart willen Sport en Welzijn (SenW) en de gemeente Leidschendam-Voorburg nog meer inwoners motiveren om te gaan sporten.

Kinderen, volwassenen en ouderen kunnen met de Sportstrippenkaart (gratis!) vier sporten uitproberen bij sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg en zo ervaren welke sport het beste bij hen past. Er werken ruim 40 sport- en scoutingverenigingen mee aan de Sportstrippenkaart. De strippenkaart is heel 2019 geldig.

Gratis kennismaken
Sporten is niet alleen gezond, het is ook leuk en gezellig om te doen. Naast fitter worden, doe je door sporten nieuwe sociale contacten op. Projectleider Arjan van der Voort (SenW): ‘De Sportstrippenkaart is een handig middel om laagdrempelig kennis te maken met diverse sporten. Mensen die minder te besteden hebben, kunnen ook gaan sporten; 30 aanbieders geven korting op het lidmaatschap via de Ooievaarspasregeling.’

Nieuwe sportaanbieders
Capoeiraschool Den Haag-Berimbau de Ouro is een van de nieuwe sportaanbieders. Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vechtdans. Er is voor alle leeftijd een lesaanbod in het Sint-Maartenscollege in Voorburg. Westvliet Judo is de tweede nieuwe aanbieder waar kinderen (al vanaf drie jaar) gratis kunnen komen proeftrainen. Volwassenen zijn uiteraard ook van harte welkom op de tatami aan de Westvlietweg 55.

Eenvoudig aanmelden
Het complete sportaanbod staat op: www.senw-lv.nl/sportstrippenkaart waar je je eenvoudig kunt aanmelden voor de gratis proeflessen. De Sportstrippenkaart is vanaf de website te printen, maar de kaart kan ook afgehaald worden bij een van de locaties van SenW (Dobbelaan 4, Leidschendam; Fransstraat 16, Voorburg of Van Faukenbergestraat 1, Voorburg) of bij het Servicecentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam.