Opening Historische Trekvaartdag in Leidschendam-Voorburg

Op zaterdag 13 april opent de vertegenwoordiger van de Provincie Zuid-Holland, Meindert Stolk, om 13.00 uur officieel de Historische Trekvaartdag in de sluis van Leidschendam. Dit vormt de start van een reeks Historische Trekvaartdagen in Zuid-Holland. Burgemeester Martijn Vroom en wethouders van Leidschendam-Voorburg zijn daarbij aanwezig, zowel op het water als bij de opening van de Erfgoeddag.

Van alles te doen
Tijdens de Historische Trekvaartdag / Erfgoeddag op zaterdag 13 april valt er van alles te beleven in Leidschendam en Voorburg. Een pendeldienst van Pakschuit Nooitgedacht zal tussen 11.00 uur en 16.00 uur heen en weer varen tussen Hofwijck en de sluis in Leidschendam, terwijl een historische bus tussen het Stationsplein in Voorburg en Leidschendam Centrum deze locaties met elkaar verbindt. Zowel de activiteiten als de pendeldiensten zijn gratis.

Om 11.00 uur stelt burgemeester Vroom de dorpspomp in Voorburg officieel in gebruik en er is muziek van Marching Band Forum Hadrian. Ook worden er wandelingen georganiseerd.

‘In de Dorpskerk’ presenteert Vereniging Erfgoed Leidschendam in samenwerking met Stichting Verborgen Stad met behulp van film, foto’s, verhalen en prenten een historische kijk op de Leytsche Dam. De ‘Vrienden van de Dorpskerk’ verzorgen rondleidingen en verstrekken informatie over de Dorpskerk, terwijl er orgelmuziek wordt gespeeld.

Historische Trekvaartdagen Zuid-Holland
De Historische Trekvaartdagen maken de geschiedenis zichtbaar en beleefbaar op acht Zuid-Hollandse locaties; op 13 april in Leidschendam-Voorburg, op 18 mei in Maassluis, op 29 juni in Vlaardingen, op 14 september in Midden-Delfland en Den Haag, op 15 september in Leiden en op 5 en 6 oktober in Schiedam.

Voor meer informatie kun je kijken op: https://www.historischetrekvaart.nl/