Opnieuw voertuig verwoest na ontploffing in Voorburg

In de nacht van dinsdag op woensdag is wederom een voertuig opgeblazen in Voorburg. Ditmaal was een geparkeerd bestelbusje op de Hofzichtlaan doelwit.

Ontploffing
Een omwonende zag hoe iemand zich verdacht ophield bij de bestelbus. Deze persoon gooide iets in de bus wat even later tot ontploffing kwam en het voertuig in brand zette.

Hoewel de brandweerkazerne om de hoek is gelegen en de brand daardoor snel was geblust, was de schade al dusdanig groot. Ook moest de brandweer de bus met hydraulisch gereedschap open forceren bij het bestrijden van de brand.

Onderzoek
Gezien de omstandigheden verricht de politie nader onderzoek naar de vermeende brandstichting. Het voertuig is door de Politie meegenomen voor nader sporenonderzoek. Agenten hebben eveneens camerabeelden veiliggesteld.

Een nacht eerder werd eveneens een ravage aangericht in Voorburg toen er een vuurwerkbom op een geparkeerde auto op de Frederik van Eedenstraat werd gelegd. Dit vernielde ook twee fietsen en richtte grote schade aan bij een portiek. Het is uiteraard nog te vroeg om te zeggen of er een verband is tussen beide incidenten.