Parkbankje in de fik en provocaties bij vechtpartij Voorburg

Twee incidenten op de vroege zaterdagochtend in Voorburg. De brandweer heeft rond 01:45 een in brand gestoken bankje geblust in park Arentsburgh in Voorburg. Omstanders zagen het bankje in brand staan en alarmeerde de brandweer.

Brand geblust met bakjes water
De brandweer probeerde in eerste instantie om met aarde het brandende bankje uit te krijgen. Uiteindelijk hebben ze het toch met bakjes water uit de naastgelegen sloot moeten doen.

Vechtpartij op een kilometer afstand
Een uur na het ontdekken van de brand werden de hulpdiensten opgeroepen voor een vechtpartij op een kilometer afstand van het bankje aan de Van Arembergelaan. Politie en ambulance moesten ter plaatse komen voor de behandeling van een gewond slachtoffer. Dit slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis. Of de beide incidenten iets met elkaar te maken hebben is niet bekend.

Persoon aangehouden
Na de vechtpartij is één persoon aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Jeugd die zich in de omgeving ophield werden door de politie gevorderd om te vertrekken vanwege provocerend gedrag. Een aantal jongeren die zich niet voldeden aan de vordering en zich uitdagend richting de politie gedroegen werden door de politie met enig geweld uit het gebied verwijderd.