Parkeren met een hindernis in Voorburg

Een vreemd gezicht in de Voorburgse Lydie Platestraat, waar de lantaarnpalen midden in de parkeervakken staan. Het geeft gefronste wenkbrauwen en doet vragen rijzen hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Parkeren met een hindernis
Hoewel de lantaarnpalen voorheen gewoon op de stoep waren geplaatst, staan de nieuwe lantaarnpalen momenteel midden op de parkeervakken. Uiteraard is dit geen probleem voor eigenaren van een Smart of Mini, of automobilisten die niet vies zijn van een uitdaging.

Heel handig zijn de nieuwe obstakels uiteraard niet voor de bewoners, dus vroeg onze redactie aan de gemeente hoe dit precies zit.

Tijdelijke verplaatsing
De gemeente laat weten bekend te zijn met de situatie: “In verband met de vervanging van de waterleiding moesten de lichtmasten tijdelijk verplaatst worden. Inmiddels zijn die werkzaamheden afgerond. De afstemming van de planningen tussen de betrokken aannemers is niet helemaal goed verlopen, waardoor het seintje wanneer de lichtmasten weer op de oorspronkelijke plaats terug geplaatst konden worden te laat is gekomen.”

Verder laat de gemeente weten dat de lichtmasten dinsdag worden teruggeplaatst. In de tussentijd staan er waarschuwingsborden en zijn de palen gewikkeld in afzetlint om de automobilisten te waarschuwen.