Petitie voor verkeersoverlast overhandigd aan wethouder Jeffrey Keus

Sinds de afsluiting van de Vliettunnel in Leidschendam-Zuid begin februari is er sprake van verkeersoverlast. Als gevolg hebben omwonenden zich ingezet om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen en dit samengebundeld tot een petitie. Deze petitie is maandag 13 februari overhandigd aan wethouder Jeffrey Keus van verkeer.

Chaos op de weg
Naar aanleiding van werkzaamheden aan verlichting in de Vliettunnel is hij doordeweeks gesloten. Door de afsluiting van de tunnel is er een ongekende drukte rondom Leidschendam-Voorburg. Tevens brengt het naast een hoop drukte een hoop chaos met zich mee. Zo is er in omliggende wegen sprake van sluipverkeer, verkeershufters en spookrijders. Maandagmiddag is er zelfs een bewoner bedreigd nadat hij de verkeerssituatie vastlegde op camera.

Boze buurtbewoners
Omwonenden zijn het niet eens met de drukte op de weg, zeker omdat de tunnel in het weekend open blijft. Zo geven ze aan dat het niet eerlijk is dat zij door de file laat kunnen komen op hun werk, en dat men in het weekend kan blijven shoppen in ‘The Mall of the Netherlands.’

Petitie overhandigd
Uiteindelijk gaat het de omwonenden er vooral om dat de gemeente verkeersoverlast tegengaat en zorgt dat er goed gehandhaafd wordt om onveilige situaties tegen te gaan. Na zo veel mogelijk handtekeningen verzameld te hebben, zijn dezen samengevoegd en gebundeld in een petitie. Voorafgaand aan de raadsvergadering heeft buurtbewoner Arif de petitie overhandigd aan de verantwoordelijk wethouder Jeffrey Keus.