Pinkeltje van Vlietkinderen heeft nu officieel een nieuw pand

Maandag was een feestelijke dag voor de kinderen van kindcentrum Pinkeltje. Vroeg in de ochtend opende de deuren van het nieuwe pand aan de Hendrik van Boeijenlaan in Voorburg. Al meer dan 30 jaar is Pinkeltje, vernoemd naar de verhalen van Dick Laan, de plek waar kinderen allerlei avonturen beleven. Tine Oudshoorn, directeur van Vlietkinderen: “Dat is precies wat wij de kinderen geven die dagelijks bij ons worden gebracht. Samen avonturen beleven, binnen maar vooral ook buiten.”

Op steenworp van oude pand
Ouders hoeven niet ver te zoeken, want het nieuwe pand staat op steenworp afstand van het oude pand. De bouw duurde minder dan een jaar. Het pand dat veel weg heeft van een chalet is duurzaam, groen, circulair, zelfvoorzienend en gas-loos. Ook is er een groene buitenruimte en een overstekend dak boven een ruime veranda. Oudshoorn: “Kindcentrum Pinkeltje past in de omgeving en is een eigentijds, karakteristiek en sfeervol gebouw met een natuurlijk karakter.”

Het hele jaar binnen en buiten spelen
De Vlietkinderen directeur vervolgt: “Ontdekken en lekker vies worden, dat kan bij Pinkeltje. Geen standaard speeltoestellen, maar zand, water, kindvriendelijke beplanting en ruimte voor een moestuin en buitenbedjes. Er staat een boom in de centrale hal, een echte eyecatcher! Alles in en rondom dit gebouw, is er op gericht om kinderen te laten spelen. Er is van begin tot eind goed over nagedacht!”

Aandacht voor water
Ook het beperken van watergebruik krijgt aandacht bij Pinkeltje. “Het regenwater wordt onder het pand opgevangen en hergebruikt om de wc’s mee door te spoelen. Er is bewust gekozen voor duurzame, onderhoudsvriendelijke materialen met een lange levensduur.

Iedereen moet zich thuis voelen
“Ruim 60 kinderen zullen dagelijks spelen en opgroeien in dit geweldige gebouw. Maar bovenal gaat het erom dat kinderen, hun ouders en onze medewerkers zich ‘thuis’ voelen.” aldus Tine Oudshoorn.