[UPDATE] Minderjarige jongens aangehouden na woningovervallen in Voorburg

De politie heeft twee minderjarige jongens aangehouden in het onderzoek naar twee woningovervallen in Voorburg. Voor de opsporing waren herkenbare beelden van de twee verspreid.

Woningovervallen
Dinsdag 28 juni was de meest recente overval op een woning aan de Elzendreef. Een dag eerder is ook een woningoverval geweest aan de Appelgaarde. In het onderzoek kwam snel naar voren dat twee jongens verantwoordelijk blijken voor beide overvallen.

Hoewel de identiteit van de twee bekend was bij de politie, was niet bekend waar ze verbleven. Vanwege de ernst van de overvallen werd daarop besloten herkenbare beelden te verspreiden, waarbij mensen gevraagd werden hun verblijfplaats door te geven.

Aanhoudingen
Donderdag 30 juni heeft de politie bekend gemaakt dat rechercheonderzoek heeft geleid tot de verblijfplaatsen van de twee jongens. Zij zijn in de ochtend op twee verschillende locaties in Den Haag aangehouden. De jongens zijn afkomstig uit Leidschendam en Den Haag.

De jongens zullen worden gehoord en het onderzoek naar hun betrokkenheid is in volle gang. Het beeldmateriaal heeft de politie offline gehaald nu de jongens gepakt zijn. De politie roept media en anderen op hetzelfde te doen.