Politie start onderzoek naar vernielingen op Voorburgse begraafplaats

In de periode van 11 tot en met 25 april zijn vernielingen aangericht op de begraafplaats van de Sint-Martinuskerk aan het Oosteinde in Voorburg. De politie zegt een onderzoek te zijn gestart en is op zoek naar getuigen.

Grafschennis
Er zijn op de begraafplaats meerdere grafstenen omgegooid en gebroken. Ook is een standbeeld vernield en ook verschillende spullen die bij de graven stonden, zijn omver gegooid of kapot gemaakt. Volgens de politie vond de grafschennis plaats in de periode van 11 tot en met 25 april.

Nabestaanden van de personen wiens graven zijn vernield, zijn (of worden) ingelicht. De begraafplaats is tijdelijk gesloten. Bezoek is op verzoek mogelijk tijdens de openingsuren (weekdagen 9.30-12.00 uur) van de Parochie op nummer 54.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die in de betreffende periode in april mogelijk iets gezien hebben van de dader(s). Andere informatie of camerabeelden uit de omgeving die mogelijk van belang zijn voor het onderzoek kan gemeld worden bij de politie.

Tips kunnen worden doorgegeven via het algemene nummer (0900-8844) of de opsporingstiplijn (0800-6070). Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.