Politie zoekt getuigen van vandalisme basketbalveldje Prinsenhof

De politie vraagt mensen die meer weten over het vandalisme in park Prinsenhof om contact op te nemen. Op het basketbalveldje is graffiti aangebracht met teksten die ‘beledigend en bedreigend’ zouden zijn.

Vandalisme
Op het basketbalveldje zijn restanten van de graffiti nog zichtbaar. Wat er precies geschreven stond, is niet meer te achterhalen. Wat de ‘beledigende’ en ‘bedreigende’ teksten precies inhouden, blijft onduidelijk. Het enige wat nog is te lezen, zijn meermaals de getallen ’63’. Vermoedelijk is dat een ’tag’, een soort handtekening van de dader(s).

De lokale sporters die aanwezig zijn, zijn teleurgesteld in de vernielingen. Ze zeggen dankbaar te zijn dat het veld werd neergelegd en vinden het dan ook jammer dat mensen graffiti hebben gespoten. Ook wijzen ze naar een gat in het veld, waarvan ze ook vermoeden dat het bewuste vernielzucht is geweest.

Tips melden
Volgens de politie is de graffiti in de afgelopen dagen of weken aangebracht. Vanwege de inhoud van de teksten worden getuigen gevraagd om contact op te nemen. Dit kan door te bellen naar 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.