Prinses Beatrix bij opening tentoonstelling Armando

Prinses Beatrix woont op zaterdagavond 3 november de opening van de tentoonstelling ARMANDO bij Museum Voorlinden in Wassenaar bij. Anders dan andere media geschreven hebben zal zij de tentoonstelling niet openen. Zij is wel aanwezig als gast, zo verklaarde het museum trots aan Leidschendam-Voorburg.tv.

Kunstenaar Armando
Het museum toont schilderijen, sculpturen en poëzie als eerbetoon aan de dit jaar overleden Nederlandse kunstenaar Armando (1929-2018).

Das Rad uit Voorburg in museum
Eerder schreven we al over kunstwerk Das Rad van Armando. Dit kunstwerk is tijdelijk uitgeleend aan het Wassenaarse museum om uiteindelijk terug te keren in Park Sijtwende in Voorburg.

Gruwelijkheden van de oorlog
Het landschap heeft een belangrijke betekenis in zijn werk. Armando groeide op in de buurt van kamp Amersfoort en is zijn hele leven beïnvloed geweest door de gruwelijkheden die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog van dichtbij meemaakte.

Multitalent Armando
Armando is naast beeldend kunstenaar en schrijver bekend geworden als dichter, violist, acteur, journalist, film-, televisie- en theatermaker.

Foto: Jeroen van der Meyde