PvdA Leidschendam-Voorburg zoekt nieuwe wethouder na vertrek Stemerdink

De lokale tak van de PvdA in Leidschendam-Voorburg gaat op zoek naar een nieuwe wethouder. De huidige wethouder Nadine Stemerdink neemt afscheid van haar functie om burgemeester van Voorschoten te worden. Zij zal op 17 mei geïnstalleerd worden in haar nieuwe functie.

Wethouder voor een jaartje
De vacature betreft de functie van wethouder tot en met de formatie na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De ideale kandidaat is een verbinder met overtuigingskracht, die in staat is om draagvlak te creëren, zaken wil realiseren en weet hoe de lokale politiek werkt.

Adviescommissie helpt selecteren
Een adviescommissie gaat de PvdA helpen bij de selectie van de kandidaten. De adviescommissie heeft als taak een voordracht voor de in hun ogen meest geschikte kandidaat wethouder aan de fractie te doen. De fractie neemt het besluit over de voordracht en draagt de uiteindelijke kandidaat voor aan de coalitiepartners en de gemeenteraad. Medio mei zal de nieuwe wethouder de eed moeten afleggen en in de nieuwe functie geïnstalleerd worden.

Solliciteren kan vanaf nu
Belangstellenden kunnen zich tot en met 14 april melden via de mail. De mail moet voorzien zijn van een motivatie en een recente CV. Een uitgebreid functieprofiel is te vinden op de website van de PvdA.