Record aantal pakken koffie voor Voedselbank Leidschendam-Voorburg

Een aantal weken geleden is de negende nationale DE-waardepuntenactie van de Lionsclubs afgesloten met een record aantal pakken koffie. Afgelopen woensdag werden maar liefst 2.432 pakken hiervan afgeleverd bij de Voedselbank in Leidschendam-Voorburg.

Vrijwilligers ontroerd
Namens Voedselbank Leidschendam-Voorburg stonden Jim en Cassandra klaar om de grote hoeveelheid koffie in ontvangst te nemen. De vaste vrijwilligers  waren zichtbaar ontroerd bij het zien van deze grote hoeveelheid. Jim, die de algemene leiding heeft vertelt aan LVTV dat er vorig jaar al een record werd verbroken. “Maar de aantallen van dit jaar overtreffen alles. Wat een geweldige actie van onze Lionsclubs.”

Flinke toename aan mensen
Het klantenbestand van de voedselbank is met circa 50% toegenomen. Cassandra: “Momenteel maken wij ongeveer 160 tassen per week klaar voor gezinnen en alleenstaanden. Daarom zijn wij zo blij met de extra grote hoeveelheid pakken koffie.” Op basis van de ontvangen pakken koffie kan de voedselbank gemiddeld één keer in de 2 à 3 weken een tas aanvullen met een pak koffie.

Coronacrisis maakt groei groter
De vrijwilligers van de voedselbank verwachten dat er nog een grote explosie aanmeldingen zal komen in de komende maanden. Jim: “Als straks de steun voor bedrijven ophoudt, of iemands huidige ww-uitkering wordt beëindigd, dan zullen nog meer mensen een beroep op ons doen.”

Extra uitgiftepunt
Tot nu toe werden de tassen vaak thuis bezorgd. Dat gaat al lang niet meer. Vanwege de enorme toename heeft de voedselbank besloten om vanaf 21 april 2021 ook een uitgiftepunt te openen in de dorpskerk in Leidschendam. Naast het huidige adres kunnen cliënten dan daar een tas ophalen.

Succesvolle actie herhalen
Gezien het succes, maar ook vanwege de noodzaak hebben de samenwerkende Lionsclubs Voorburg en Prinses Marianne besloten om de inzamelactie in december dit jaar weer te herhalen. De organisatie wil iedereen nu al opgeroepen om de DE-waardepunten niet weg te gooien, maar te bewaren voor de komende actie of te sturen aan Lionshelpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg.